It's all about Cryogenius.

CRYO AB - LYSEKIL

Transferleidingen voor LNG ontvangst Terminal

Begin 2013 ontving Demaco van Cryo AB de opdracht voor het bouwen van circa 1,7 kilometer aan vacuümgeïsoleerde LNG transferleidingen voor het Skangass LNG ontvangst terminal te Lysekil (100 kilometer noordelijk van Gothenburg). De procesleidingen hadden een diameter van 12”. Maximale lengte van de leidingsecties bedroeg 24 meter.

Deze terminal is de grootste in Scandinavië en zal niet alleen het ontvangen LNG leveren aan de naast gelegen raffinaderij, maar zal ook worden voorzien van een faciliteit om vrachtwagens te laden. Tenslotte zal de terminal een belangrijke rol gaan vervullen als distributiepunt voor LNG als brandstof voor schepen. Het ontvangen LNG is afkomstig uit de LNG plant in Risavika, (in de omgeving van Stavanger), ook een project waar Demaco transferleidingen levert.

In totaliteit waren 11 gespecialiseerde transporten noodzakelijk om alle leidingsecties naar de terminal te vervoeren. Tot volle tevredenheid van de klant zijn eind 2013 de laatste leidingsecties naar de site getransporteerd. De montage van de leidingen is nu afgerond  en op 20 oktober 2014 werd deze LNG terminal officieel in gebruik genomen. It’s all about Cryogenius.

Terug naar projecten

Foto's