It's all about Cryogenius.

„Turnkey“ oplossing

„Turnkey“ oplossing

Demaco levert voor haar klanten „Turnkey“ – oplossingen: van het eerste concept via conceptuele sketches tot gedetailleerd design, engineering, productie, verstrekking, levering, montage, toezicht, oplevering, in-bedrijf-stelling, onderhoud en certificering. Omdat wij het gehele proces in het oog houden zal Demaco de voor de klant meest gunstige oplossing vinden. Demaco kan bijv. de cryogene infrastructuur met de modernste techniek uitrusten en op die manier de installatiekosten minimeren en de operationele kosten minderen (dit kan tientallen procentpunten van de capex en/of opex voor de klant besparen).
Doordat Demaco het gehele proces vanaf de eerste aanvraag tot en met de in-bedrijf-stelling of zelfs het onderhoud erna als vertrouwenswaardige partner begeleidt kan de klant zich volledig op zijn eigen specialisatie richten en zal hij een gegarandeerd veilige cryogene infrastructuur ontvangen.
Dit concept van de kant-en-klare oplossing verzekert de klant tevens van een minimale tijdsbesteding voor een project omdat de noodzaak van eindeloze onderhandelingen, ophelderingen, bevestigingen en autorisaties tussen de verschillende onderaannemers automatisch komt te vervallen.

Consultancy

Afbeelding Consultancy

Consultancy

Met oplopende frequentie ontvangt Demaco nationaal en internationaal, pure (pre-)engineeringsopdrachten, waarbij in samenspraak met de klant de technische eisen, voor een specifieke cryogene toepassing, worden samengesteld. Hoog in de cryogene foodchain dus. Met bijpassende oplossingen die we bedenken. Evenals de ingenieuze cryogene stappen die daarop (moeten) volgen.

Design

Design

Demaco levert met de mogelijkheid “turnkey” oplossingen te bestellen een service die het beste eindresultaat in termen van een optimale technische oplossing, kosten, doorlooptijd en betrouwbaarheid garandeert.
Het proces van elk project begint met het design. Demaco ondersteunt haar klanten vanaf het vastleggen van de technische specificatie tot en met de afname van het tekeningenpakket: de Final Design Approval.

Engineering

Afbeelding Engineering

Engineering

Als je voortdurend voorop wilt lopen met de cryogene kennis en kunde moet je qua engineering kunnen ‘uitpakken’. Met een uitgebreide engineeringsafdeling. Waar veel expertise rondloopt (ook met betrekking tot de vacuümtechnische technieken overigens). It’s all about Cryogenius. Tóch? Dus zijn onze – stuk voor stuk – vakmensen druk in de weer met ontwerpen die niet alleen moeten voldoen aan zeer hoge eisen op technisch gebied. Maar ook rekening moeten houden met de economische verantwoording, omgevingsfactoren, strikte veiligheidseisen, financiële aspecten, vakinhoudelijke innovaties, de aansluiting op nevenstaande projecten. Noem maar op.

Inkoop

Inkoop

In veel gevallen hebben klanten een bepaalde voorkeur voor de leverancier van dit of dat specifieke onderdeel (bijv. tanks, compressoren, ventielen, pompen etc.). Demaco beperkt de keuze van de klant geenszins door het inzetten van één bepaalde leverancier. Integendeel, Demaco is bereid met elke fabrikant van systeemonderdelen samen te werken, zolang de technische vereisten nagekomen worden. Demaco kan cryogene infrastructuren ontwerpen, die op bestaande subsystemen bij de klant aansluiten en/of de door de klant gewenste componenten leveren.

Productie

Afbeelding Productie

Productie

En het mooie is. Wat we adviseren en engineeren, kunnen we zelf ook produceren. En hoe. Engineers floreren per slot van rekening bij de gratie van de hoge productiestandaard en de structuur van de organisatie. Alle ‘cryogenic infrastructures’ worden gemaakt en voorbereid in onze fabriekshal; 3.600 vierkante meter groot; uitgedacht gestructureerd; zeer hoge productiekwaliteit (we kunnen het niet genoeg benadrukken); door een onafhankelijke kwaliteitsafdeling continu getoetst. Waar geen enkele medewerker onvoorbereid rondloopt en waar iedereen één of meerdere diploma’s en certificaten op zak heeft. Neem onze lassers bijvoorbeeld. Die moeten in het kader van het ISO 3834-2 certificaat voldoen aan zeer strenge eisen. Wij hebben een heel team dat zich elke dag – letterlijk – buigt over zichtbaar verfijnder laswerk.

Bovendien machtigt de PED H en H1-certificering Demaco om drukhoudende apparatuur te ontwerpen, te bouwen en zelfstandig te certificeren. En vooral dat laatste bespaart tijd. We zijn hierdoor niet afhankelijk van externe certificerende instanties. Levertijden kunnen wij hierdoor vaak scherp stellen.

Testen

Afbeelding Testen

Testen

Voordat het – voor transport – ook maar één centimeter de vrachtwagen in schuift, is elk geproduceerd systeem meerdere keren getest. Certificering vraagt dit in veel gevallen. Direct of indirect. Maar wijzelf eisen dit ook. Iets met ‘stand’ en daaraan ‘verplicht’ zijn. Met minder nemen wij geen genoegen.

Installatie en onderhoud

Afbeelding Installatie en onderhoud

Installatie en onderhoud

De ‘cryogenic speeltuin’ is voor Demaco pas compleet als ook de installatie en ingebruikstelling verzorgd worden. Tuurlijk, dat mag je als klant ook zelf doen. Maar besef dan wel dat je behoorlijk wat cryogene feestvreugde bij ons weghaalt. Het is voor ons hét moment waarop het geheel tot leven komt. Het uur ‘U’ waarop succesvolle projecten uiteindelijk de ‘cryogenic infrastructures’ worden die Demaco vanaf het begin voor ogen had.

Óf onze monteurs pakken hiervoor één van onze volledig ingerichte montagebussen naar de montagesite. Óf ze springen in het vliegtuig nadat we eerder al een goed gevulde gereedschapscontainer vooruit hebben gestuurd. Het is het sluitstuk van ‘It’s all about Cryogenius’. Behalve natuurlijk, als we ook het reguliere onderhoud van de installaties mogen doen. Dan is het geen sluitstuk. Dan keren we met regelmaat terug naar ons speelterrein om in opdracht van de klant, voor langere tijd, geen concessies aan kwaliteit te doen.

Documentatie

Afbeelding Documentatie

Documentatie

Voordat het – voor transport – ook maar één centimeter de vrachtwagen in schuift, is elk geproduceerd systeem tevens gedocumenteerd. Dit eisen onze opdrachtgevers. En dáár de opdrachtgevers weer van. Maar als we heel eerlijk zijn, is dit ook iets dat we zelf heel belangrijk vinden. Wederom dus iets met ‘stand’ en daaraan ‘verplicht’ zijn. In bijna alle situaties ontvangen klanten een uitgebreide documentatie, inclusief materiaalcertificaten, testrapporten etc.

Certificering

Afbeelding Certificering

Certificering

Zonder de nodige certificaten mag je jezelf natuurlijk geen ‘Cryogenius’ noemen. We hebben ze dan ook binnen, in de knip, in the pocket, en aan de muur. Zowel de algemene kwaliteits- en veiligheidscertificaten ISO 9001 en VCA**. Als ook het felbegeerde ISO 3834-2 voor de lastechniek en de PED modules H en H1 (volgens EU richtlijn). Deze laatste zijn dan weer speciaal gericht op drukhoudende apparatuur. Het stelt Demaco in staat om deze apparatuur te ontwerpen, te bouwen en – niet onbelangrijk – zelfstandig te certificeren. Als ervaren co-engineer en co-maker is Demaco bij uitstek een samenwerkingspartner die gewend is om in projecten te opereren en daar haar cryotechnische expertise in te brengen. En van zo’n partner verwacht je nu eenmaal dat het met de ‘papierwinkel’ wel goed zit.

U vindt alle actuele certificaten hier onder: Downloads > Certificaten